30 de maig 2011

Tracks dels Volcans: Dia 3 (Crònica)

Dia 3:
Castellfollit - Planeta cames toves del tot


Despertem a Castellfollit, esmorçaret i a pedalar. Pujem el primer volcà del dia, costerut a collons, però amb uns paissatges espatarrants. Definitivament el recorregut està canviant de color.

Voregem olot per corriolets, i després d'un esmorçar com deu mana a les presses, anem tirant cap a la Fageda. Els paissatges comencen a fer-nos embadalir, i anem ciclant mentres ens perdem en la bellesa de l'entorn. Visitem els cruscat i a partir d'aquí comença la pujada llarga del dia, per corriols i pistetes que ens van buidant. Parem a fer un mos i anem pedalant, que en aquesta zona si més no es deixa amb una certa continuitat.

Tinc la sensació d'haver fet un salt, d'estar en un viatge totalment diferent al que feia fins ara, i em relaxa. De tota manera el relax i nirvana s'acaba quan comença una pujada de collons que ens té que portar a una ermita on arribem, una mica fregit, toco la campana, i quan m' estava esplaiant en el moment el nozone em va clavar una gavinetada de les fondes, quan em va ensenyar el track al gps que ens mostrava que encara quedava una pujada de les que feien porr. aauuuu, quin mal.

Abandonem l'ermita per una trialera que no estava malament, però que ja li tiro sense pena ni glòria, més capficat en la pujada que ens queda que no en una altra cosa.

I la pujada arriva. Dura i insensible al nostre patiment. Ens hi arroseguem sense cap dignitat ni intent de tenir-la, però al final s'acaba. Com a premi a partir d'aquí ens trobem un corriol trialera maco i llarg, que ens anima. després pista torra frens i al final una línia plana al perfil, que evidentment és un puja i baixa que escola la resta de les nostres forces. I el cel cada cop més negre, ens avisa que com no espavilem acabarem xops

I li va del canto d'un duro. Just entrar a santa pau cauen les primeres gotes, que deseguida es converteixen en un bon ruixat. Per la resta la rutina de cada dia. Dutxa, birres amb patates, passejada per la vella santa pau, converses i un bon sopar abans d'anar a dormir. Una única diferencia dels dies anteriors: Avui ha estat un dia acollonant, amb una ruta que ens ha rostat fins al moll dels ossos però que a canvi també ens ha tret el millor dels somriures. Bon rotllo.